Societat 28/04/2021

Les denúncies de veïns per renou gairebé es tripliquen a Palma pel confinament

Cort va registrar-ne 536 l'any passat, mentre que el 2019 foren 205

Ara Balears
1 min
Una família passejant per Son Gotleu.

PalmaEls expedients sancionadors per renou i incompliment dels horaris de descans a Palma gairebé es varen triplicar l'any passat respecte del 2019, després de passar de 205 a 536, segons dades de Cort. L'increment és degut, principalment, a l'augment de denúncies per molèsties que varen posar veïns durant el confinament.

El 2020 varen disminuir un 36% els expedients relacionats amb l'incompliment d'horari: si el 2019 n'hi hagué 366, l'any passat foren 234. A més, a causa de les restriccions contra el coronavirus, minvaren les sol·licituds per fer festes o obres, passaren a tramitar-se'n 385 el 2019 enfront de les 108 l'any passat.

L'Ajuntament de Palma ha fet públiques aquestes dades amb motiu del Dia internacional de la conscienciació del renou. El portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha comentat en una roda de premsa que les denúncies varen augmentar el 2020 perquè la ciutadania està més conscienciada, i això "és bo". "Palma és una ciutat amb molt de renou", ha afirmat, i ha afegit que tant l'Ajuntament com els veïns han de treballar per reduir aquestes molèsties.

L'Àrea de Sanitat i Consum de Cort ha impulsat a través de la plataforma Palma Educa l'activitat 'Aules sense renou: conscienciació dels beneficis del silenci per a la salut'. Des de principi de curs i fins a final d'aquest abril, 670 infants de 14 escoles del municipi s'han beneficiat del taller, que dona a conèixer la consciència plena, coneguda com a mindfulness, i la relaxació a través del silenci per promoure el respecte mutu.

stats