Societat 14/05/2019

Dubtes i denúncies durant els primers dies del registre de la jornada

Silvia Montejano, secretaria general de CCOO, ha assegurat que les empreses han esperat a la darrera setmana per implantar algun sistema

M.c.
1 min
Un cambrer neteja la taula del resturant on treballa

PalmaDubtes i denúncies durant els primers dies del control horari de les empreses. L'obligatorietat de registrar la jornada laboral ha fet que algunes empreses, sobretot del món de l'hoteleria, hagin intentat que els seus empleats firmassin uns horaris que no corresponen amb la seva jornada laboral. Així ho ha assegurat la secretària general de la Federació de Serveis de Comissions Obreres a les Illes, Silvia Montejano, a l'ARA Balears.

"Les infraccions que ens han arribat han estat, sobretot, d'aquelles empreses que fan el fitxatge del personal amb paper i bolígraf, ja que els han fet signar un horari que no és el que realment han fet" i afegeix que és una llàstima que les empreses hagin triat aquest sistema per dur el control dels horaris. "Així és més fàcil que es pugui manipular el sistema", sentencia.

Montejano ha dit que les incidències han tingut lloc només a Mallorca, ja que a la resta d'illes no tenen coneixement que hi hagi hagut infraccions. "Tot i que donaven dos mesos per implantar aquest nou sistema, no ha estat fins aquestes darreres setmanes que les empreses que no tenien un control de les hores dels seus treballadors s'han mogut", ha assegurat la secretària general de CCOO. "El mateix diumenge vam començar a rebre diferents consultes, ja que no sabien com havien d'aplicar la nova normativa".

stats