Denuncien que l'Ajuntament de Pollença va ocultar anàlisis d'aigua de la platja de Cala Molins

El partit Alternativa per Pollença assegura que les mostres contenien bacteris fecals

El partit Alternativa per Pollença ha denunciat aquest diumenge que l'Ajuntament va ocultar unes anàlisis de l'aigua de Cala Molins. El partit assegura que la platja estava contaminada i que el consistori va posar en perill la salut de la població. Les mostres, preses per la Direcció General de Salut Pública aquest dilluns passat, varen donar com a resultat nivells d''Escherichia coli, un bacteri que indica que hi ha contaminació fecal. Aquest bacteri, en ser ingerit, diu la formació, pot causar infeccions.

Les dades extretes de l'anàlisi permetien classificar Cala Molins com a "zona per prohibir-hi temporalment el bany", informa Efe. Tot i tenir aquesta informació, assenyala el partit, "la regidora responsable i el tècnic de Medi Ambient no varen actuar en conseqüència". Segons Alternativa per  Pollença, "ni es va prohibir l'accés a l'aigua ni se'n va informar la ciutadania". Tampoc va haver-hi cap informació l'endemà, afegeixen.

En aquests casos, la funció de la Direcció General de Salut Pública es limita a classificar les zones de bany com a apta, bany temporalment restringit o temporalment prohibit, però la gestió i el tancament de la platja està exclusivament en mans del Consistori.

Encara que les anàlisis fossin positives i la platja fos considerada apta, l'agrupació municipal demana a l'equip de govern que faci públiques aquestes dades a la web de l'Ajuntament i doni explicacions.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF