Societat 06/04/2022

L'acusat d'abusar d'una amiga semiinconscient defensa que la va veure "cansada"

La Fiscalia ha demanat set anys de presó per a l'home de 36 anys, jutjat aquest dimecres

ARA Balears
3 min
L'acusat, aquest dimecres a l'Audiència.

PalmaLa Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma ha acollit aquest dimecres el judici contra un home de 36 anys acusat d'un presumpte delicte d'abús sexual a una amiga seva que estava semiinconscient. El processat ha negat els fets durant la seva declaració i ha manifestat que va ser un acte consentit, segons ha informat Europa Press. La Fiscalia demana per a ell set anys de presó i la prohibició d'aproximar-se o comunicar-se amb la víctima durant cinc anys.

A més, el Ministeri Fiscal demana que se li imposi una mesura de llibertat vigilada durant un termini de set anys i que indemnitzi la víctima amb 20.000 euros en concepte de dany moral i altres 1.535 per les despeses mèdiques ocasionades. Els fets van ocórrer el setembre del 2019 quan l'home va coincidir en un establiment del polígon de Son Castelló –Es Gremi– amb la víctima, amb la qual mantenia una amistat.

Tots dos varen quedar sols en un local d'assaig que l'acusat té en Es Gremi cap a les 5 h. Va ser aleshores quan –segons el relat de la Fiscalia– l'home va aprofitar l'ocasió i que la víctima havia consumit alcohol i substàncies que havien afectat les seves facultats –estava en un estat de semiinconsciència– per practicar-li sexe oral sense el seu consentiment. A conseqüència d'això, la dona pateix un xoc posttraumàtic amb greu dany de confiança i ha necessitat tractament psicoterapèutic.

Varen haver de tombar la víctima

Respecte d'aquesta acusació, l'home ha afirmat aquest matí a l'Audiència que es va acostar a la víctima perquè va entendre que volia mantenir relacions amb ell, tot i veure-la "cansada", per la qual cosa es va acostar a ella i va començar a besar-la i tocar-la. Segons el seu relat, aquella nit la víctima i una amiga d'ella es varen personar al local on ell era amb uns amics per visitar-los. Després les al·lotes varen anar a una discoteca, on ell també va acudir més tard.

"Quan vaig arribar ningú sabia on era –la víctima–, una amiga seva em va demanar que anàs a cercar-la, la vaig trobar asseguda damunt d'una moto i em va dir que estava marejada", ha declarat. Per aquest motiu, ell i les seves amigues varen decidir dur-la al local del processat perquè descansàs. "La vàrem tombar en un sofà i vàrem tornar a la festa. Hi anàvem i tornàvem de tant en tant per veure com estava", ha afegit.

Seguidament, cap a les 5 h, va quedar tot sol en el local amb ella. "Em vaig acostar a ella per abraçar-la, vaig començar a besar-la i vaig anar davallant la mà", fins a acostar-se a la zona genital i li va practicar sexe oral, ha narrat. "La meva sensació era que estava cansada, però contestava quan parlàvem i ho vaig donar a entendre", ha conclòs.

El relat de la víctima

Per la seva banda, la víctima ha corroborat que la nit dels fets va visitar amb les seves amigues l'acusat al local que tenia. "Vàrem baixar a saludar, el vaig besar a la boca i el següent que record és cercar un lloc per vomitar, per això vaig sortir de la discoteca. Vaig dir a les meves amigues que em trobava fatal i si podien trobar-lo –l'acusat– perquè m'obrís el local i poder dormir", ha manifestat.

La víctima ha continuat el seu relat i ha indicat que el record següent que té és "haver de fer un esforç per girar-se" quan estava tombada al sofà i veure l'home a prop d'ella, fins a "tornar a caure inconscient". Així mateix, ha afirmat que va notar com el jove li va practicar sexe oral. "Quan vaig arribar a casa continuava trobant-me fatal, no aturava de vomitar i no tenia forces per fer res", ha explicat, i ha afegit que va estar un mes de baixa per una infecció d'orina després d'aquella nit.

Dies més tard dels fets, la víctima va quedar amb el processat acompanyada d'una amiga perquè ell relatàs exactament què havia passat. L'acusat va negar haver abusat sexualment d'ella. "Me'n vaig anar d'allà amb un atac d'ansietat i l'endemà vaig posar una denúncia", ha assegurat. Una de les amigues de la víctima ha declarat en qualitat de testimoni i ha apuntat que el processat "ho va negar tot", malgrat que poc després va "acceptar que sí que ho havia fet perquè va veure indicis que ella volia".

stats