Societat 06/05/2020

El govern espanyol recorda al Consell de Formentera que està prohibit banyar-se a les platges

La presidenta de l'executiu insular, Alejandra Ferrer, ha mantingut que durant la fase 1 ja estava permès

Ara Balears
1 min
La platja d'Illetes, a Formentera

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha recordat aquest dimecres a la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, que està prohibit banyar-se a les platges de l'illa, malgrat que hagin entrat dins la fase 1 de la desescalada. Calvo s'ha posat en contacte amb l'executiu insular després que Ferrer hagi mantingut durant tota la setmana que el bany estava permès.

Fins ara, encara que s'ha pogut veure gent banyant-se a la mar, els cossos policials no han posat cap sanció per aquest motiu. Tot i que la delegada li ha assegurat que l'ús de les platges està restringit "als passejos i a l'esport", la presidenta del Consell de Formentera ha indicat aquest dimecres dematí que espera rebre informació per escrit, segons ha informat Efe.

De moment, Ferrer ha aclarit que només es podrà fer esport aquàtic, però que no està permès "el bany estàtic". Així mateix, la presidenta ha recordat que des de diumenge han enviat dos escrits al govern espanyol per sol·licitar "aclariments urgents" sobre l'ordre ministerial que regeix els protocols a seguir a cada fase.

En aquest sentit, Ferrer ha reclamat "més agilitat i col·laboració" i que hi hagi un "interlocutor directe" amb l'executiu estatal per aclarir els dubtes que van sorgint. A banda d'això, la cap de l'executiu insular considera que tant les comunitats com les administracions locals i municipis haurien de tenir "més participació" en l'aplicació d'aquestes ordres ministerials, amb l'objectiu de garantir la "màxima seguretat".

stats