Societat 21/03/2020

L'ús del transport públic balear cau un 90% pel confinament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, dona les gràcies a la ciutadania "per entendre la importància de no sortir de casa si no és imprescindible"

Ara Balears
1 min
El metro de la UIB arribarà al Parc Bit

PalmaL'ús del transport públic a les Balears va caure aquest divendres un 90% respecte d'un dia normal, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a través d'un missatge publicat al compte oficial de Twitter. La presidenta del Govern, Francina Armengol, a més, ha donat les gràcies a la ciutadania "per entendre la importància de no sortir de casa si no és imprescindible", com també ho ha dit a les xarxes socials.

La piulada de la presidenta detalla que el Servei Ferroviari de Mallorca ha perdut un 88,1% d'usuaris, mentre que els busos del TIB varen registrar divendres un 90,3% menys dels passatgers habituals. Dilluns ja es va notar com la ciutadania complia amb l'estat d'alarma perquè l'ús del transport públic insular va caure més d'un 80%. En els busos del TIB només hi viatjà un 13% dels passatgers habituals i en els trens de Mallorca, un 18%.

Cal recordar que tan sols es poden fer viatges en casos justificats com ara anar a fer feina i comprar béns de primera necessitat. Els trajectes sempre s'han de fer anant tots sols i només les persones amb mobilitat reduïda podran sortir acompanyades. El decret del govern espanyol preveu multes que van dels 100 als 600.000 euros en cas d'incompliment reiterat de les ordres de l'autoritat.

stats