Societat 23/01/2022

La davallada de la sisena onada es comença a consolidar a les Balears

La comunitat tanca la setmana amb una reducció dels contagis sostinguda però lleugera

1 min
Gent caminant pel centre de Palma.

PalmaLa sisena onada comença a donar treva a les Illes Balears, que tanquen la setmana amb una davalla dels contagis sostinguda. Això sí, la reducció és lleugera i encara es detecten més de 2.000 infeccions diàries. Caldrà veure també com impacten les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià les properes setmanes.

En les darreres 24 hores, s'han detectat 2.147 casos nous i una taxa de positivitat en les proves diagnòstiques del 34%, segons ha informat la Conselleria de Salut. A més, ha comunicat un mort més a causa del virus, que eleva a 1.111 les defuncions durant la pandèmia a l'Arxipèlag. Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, es registren 3.378 casos per cada 100.000 habitants.

La pressió en el sistema sanitari encara no afluixa, però els ingressos a l'UCI es mantenen força estables. Ara com ara, hi ha 88 pacients amb covid-19 en unitats de cures intensives, que es mantenen en risc molt alt, amb el 26% dels llits covid-19 ocupats. A principis de setmana, hi havia 92 malalts infectats en estat crític. A planta, hi ha 396 ingressats.

Les farmàcies notificaran positius a partir de dilluns

Les farmàcies de les Illes Balears començaran a notificar els positius detectats amb tests d'antígens a partir d'aquest dilluns. Podran fer-ho aquells apotecaris que s'hagin adherit al conveni amb la Conselleria de Salut, que són uns 160. Així, ja no farà falta que la persona contagiada es faci una PCR de confirmació en el sistema de salut, sinó que el positiu en la prova ràpida feta amb la supervisió del farmacèutic ja servirà perquè Salut registri el cas.

stats