Societat 12/09/2023

El curs escolar comença amb 238 places docents sense cobrir

Les més dificils d'ocupar són les d'Informàtica, Llengua Catalana, Instal·lacions Electròniques, Sistemes i Aplicacions Informàtiques i Orientació Educativa

2 min
Alumnes, a l'inici del curs escolar.

PalmaEl conseller d'Educació, Antoni Vera, ha informat que el curs escolar ha començat "amb normalitat" i que ho fa amb "238 places pendents de cobrir (de les 501 que hi havia), moltes d'elles d'FP". Així mateix, queden 146 vacants disponibles: 59 a Mallorca; 22 a Menorca; 53 a Eivissa i 12 a Formentera. Pel que fa a les substitucions, n'hi ha de pendents 42 a Mallorca, 16 a Menorca, 30 a Eivissa i 4 a Formentera. En total, són 92. Vera ha fet aquestes declaracions durant la vista que ha fet aquest dilluns al Centre d'Educació Especial de Son Ferriol, acompanyat de la presidenta del Govern, Margalida Prohens, del batle de Palma, Jaime Martínez i de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera, per donar el sus a curs 2023-2024.

Les places de difícil cobertura corresponen a Informàtica, Llengua Catalana, Instal·lacions Electròniques, Sistemes i Aplicacions Informàtiques i Orientació Educativa. "Feim feina per cobrir les places que s'atribueixen a l'ensenyament obligatori, que són els cursos que ja han començat avui". "Durant aquests dies traurem una altra vegada les places, per veure si les podem adjudicar", ha dit Vera. Amb l'objectiu d'intentar cobrir-les, informa Educació, aquest dimarts, 12 de setembre, a les 10.00 h, s'obrirà el segon tràmit urgent d'adjudicació de substitucions, que es tancarà el dijous a la mateixa hora. Cal recordar que, precisament per donar sortida a les places de difícils cobertura, el conseller ja va anunciar la setmana passada que s'estava pensant a crear un complement econòmic, especialment ideat per donar resposta a la manca d'interessats en ser destinats a les Illes Pitiüses, degut als problemes d'habitage que hi ha allà.

156 aules modulars

Per altra banda, el curs comença amb 156 aules modulars, quatre més que el curs passat, ha dit Vera. "Malauradament, ens hem trobat amb centres d'Infantil i Primària, sobretot a Eivissa, que no tenen servei de menjador. Hem de garantir que totes les famílies tinguin aquest servei". El conseller també ha explicat que s'estan analitzant les infraestructures de les diferents illes. "Hem anat a Eivissa i Formentera, i la setmana que ve serem també a Menorca. Una vegada tinguem detectades les necessitats, farem un pla d'actuació", ha dit Vera.

El conseller també ha posat sobre la taula l'inici del pla de climatització dels centres. En aquest sentit, es farà una prova pilot amb vuit centres representatius d'arreu de les Illes, entre els que esta el centre visitat a Son Ferriol. A partir d'aquí, es definirà un pla d'intervenció, pressupost i execució. Ara bé, "no es podrà intervenir a tots els centres a la vegada", ha reconegut Vera.

stats