Societat 23/06/2022

Costes confirma al GOB la il·legalitat dels restaurants Bungalow i El Peñón de Ciutat Jardí

L'entitat ecologista assegura que els establiments no tenen cap títol administratiu

ARA Balears
2 min
Imatge d'un dels restaurants denunciats

Demarcació de Costes ha confirmat al GOB la il·legalitat dels restaurants El Bungalow i El Peñón de Ciutat Jardí per "no disposar de cap títol administratiu", segons un comunicat de l'entitat ecologista. Per això, demanen la retirada de les ocupacions i el restabliment de la zona al seu estat anterior.

En concret, el GOB ha explicat que hi ha pendent de resolució una sol·licitud de legalització, presentada al gener de l'any 2021, del restaurant El Bungalow i la seva terrassa. "És a dir, no disposa de la prèvia concessió i així porta més de 40 anys", resa el comunicat de l'entitat. Pel que fa al restaurant El Peñón, tampoc disposa de cap concessió i hi ha una Ordre Ministerial de l'any 2010 de denegació de concessió d'una altra sol·licitud de legalització.

En concret, fa uns anys el GOB ja va presentar una denúncia sobre l'existència devora la platja de Ciutat Jardí dins zona de domini públic maritimoterrestre del restaurant El Bungalow en considerar que no disposava de la preceptiva concessió administrativa, tant per a la seva construcció com per a l'explotació de l'activitat de restauració. Passat aquests anys, "encara no s'ha rebut resposta", assegura l'entitat.

Així mateix, l'entitat explica que "paradoxalment" s'ha tramitat una sol·licitud de concessió administrativa per al restaurant El Bungalow, tot i que la Llei de costes no permet aquestes sol·licituds per a usos de restaurants al domini públic i "menys encara si es tracta d'ocupacions il·legals", resa el document.

Per altra banda, a uns 200 metres de distància del restaurant El Bungalow s'hi troba un altre restaurant que, segons el GOB, també és "il·legal". El restaurant El Peñón té una concessió que, segons l'entitat, va caducar a l'any 1999 per haver-se comès infraccions greus consistents a ocupar 328 m² més dels inicialment autoritzats, els quals tan sols eren 131 m².

Posteriorment, mitjançant sentència de l'Audiència Nacional de l'any 2003 es va donar validesa a la caducitat de la concessió i, per tant, es va extingir el dret a l'ocupació del domini públic maritimoterrestre, el que implica obligatòriament la retirada de tota l'ocupació existent, ja que segons ordena la Llei de costes no hi pot haver més usos i aprofitaments que els adquirits.

stats