Festes patronals
Societat 01/09/2022

Els cossiers de Son Sardina celebren el 41è aniversari

La colla lluita per reivindicar el paper de la dona a les festes populars i a la societat illenca en conjunt

2 min
Imatge del ball de les cossieres a Son Sardina

PalmaEls cossiers de Son Sardina recuperen la normalitat després de la pandèmia i anuncien un retorn amb novetats en què la tradició i la reivindicació seran les grans protagonistes. En les festes del Corpus del 1981, els cossiers de Son Sardina interpretaren el ball de l'Oferta per primera vegada i el 2001 varen incorporar la figura del dimoni i el ball fora de l'església. Enguany, quaranta anys després, han anunciat que repetiran els dos balls nous incorporats el 2019, el ball del Vuit i el del Cós.

Després de l'aturada que va provocar la pandèmia, que va obligar-les a adaptar la seva actuació a les restriccions sanitàries, enguany recuperen la normalitat absoluta i oferiran als sardiners i al públic assistent l'espectacle habitual. L'any passat, en canvi, només varen poder ballar a la plaça i no dins l'església, i l'aforament per poder gaudir del ball va ser limitat i controlat per tal d'evitar aglomeracions. Així, l'11 de setembre a les 10 del matí començaran els balls i les activitats programades pel 41è aniversari.

Anunci dels cossiers de Son Sardina per promociorar-se

Els cossiers de Son Sardina combinen a la perfecció tradició i reivindicació. La colla va néixer amb l'objectiu de preservar la tradició balear i ara pretén reivindicar el paper de la dona en les festes populars mallorquines. La colla ha recordat que durant els 41 anys d'història les figures dels cossiers i de la dama de Son Sardina sempre han estat interpretats per dones.

Cartell de la campanya dels cossiers de Son Sardina per reivindicar el paper de la dona

De fet, el 2019 impulsaren una campanya amb el lema 'Sí, podem ballar' amb l'objectiu de donar visibilitat i reivindicar, encara més, el paper de la dona tant a les festes patronals i populars com a la societat illenca en conjunt.

stats