Societat 26/05/2021

Cort entrega les claus dels horts urbans públics després de nou anys d'espera

Una vuitantena de particulars i sis associacions ja poden començar a plantar a les parcel·les assignades

ARA Balears
1 min
Una de les parcel·les on es plantaran els futurs horts.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha entregat aquest dimecres a una vuitantena de particulars i sis associacions les claus dels horts urbans perquè puguin començar a cultivar les seves parcel·les durant tres anys. La mesura ha arribat després de nou anys d'espera, com ha dit la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, que ha afegit que enguany, a més, s'han incorporat 32 parcel·les més.

La xarxa està constituïda per 138 parcel·les de 20 metres quadrats i blocs amb taules de cultiu adaptades per a les persones de mobilitat reduïda, segons ha explicat el Consistori en un comunicat. També disposa de 106 casetes, que es preveuen ampliar en els pròxims mesos, per guardar-hi les eines. Concretament, al parc de la Riera hi ha 42 parcel·les, 36 al viver municipal de la Indioteria, 20 al parc de les Sorts i 40, més un bloc de cultiu amb 12 taules, al parc de Son Perera.

Els adjudicataris dels horts urbans són persones de més de 65 anys o que formen part d'una associació sense ànim de lucre i amb un objectiu social. A més de l'ampliació del nombre de parcel·les, s'han fet millores en el sistema de reg, s'han reparat desperfectes i s'han pintat tots els bancs i les portes que hi ha als terrenys.

La convocatòria a través de la qual s'han adjudicat les noves parcel·les incloïa clàusules socials amb una reserva d'espai destinada a associacions i entitats i una altra per a dones. També es permet la figura d'un acompanyant per ajudar en les tasques de cultiu.

stats