Societat 03/01/2023

Cort destina un terç del pressupost de la revetla de Sant Sebastià al concert d'Antònia Font

L'Ajuntament de Palma quasi ha triplicat en dos anys els recursos que destina a les actuacions musicals

2 min
Antònia Font durant un concert del Primavera Sound.

PalmaEl concert d'Antònia Font al parc de la Riera s'endurà un terç del pressupost que l'Ajuntament de Palma té per dur a terme la revetla de Sant Sebastià. Cort ha previst una despesa de 1.074.970 euros enguany, 341.621,81 dels quals seran per a la banda mallorquina (282.332,08 de caixet més 59.289,74 euros d'IVA), representada per Primavera Sound SL. Així consta a l'acta de la Junta de Govern extraordinària i urgent que es va fer el 22 de desembre, només per aprovar la contractació d'Antònia Font. Cal tenir en compte que aquest milió d'euros que l'Ajuntament de Palma gastarà amb els concerts de Sant Sebastià inclou no només els caixets dels artistes, sinó també els desplaçaments, les dietes i les necessitats tècniques de les actuacions.

El pressupost de la revetla gairebé s'ha multiplicat per tres des de fa dos anys: el 2021 va ser de 413.150 euros; el 2022 va arribar als 853.468 euros, i enguany ha assolit la xifra de 1.074. 970 euros. Això sí, fonts de l'Ajuntament de Palma matisen que tant el 2021 com el 2022 varen ser anys marcats per la pandèmia de coronavirus. De fet, el 2021 es varen suspendre tots els actes per frenar els contagis, mentre que el 2022 es varen ajornar i es varen fer en primavera. Cal recordar que la contractació més important que es va fer l'any passat va ser la de Rels B. Però l'Ajuntament només va pagar 102.850 euros, menys d'un terç del que costarà veure els Antònia Font al parc de la Riera.

Primeres confirmacions

L'àrea de Participació Ciutadana va anunciar a final de desembre altres noms del cartell que donarà forma a la revetla d'enguany a escenaris com la plaça de Cort, la plaça de la Reina i la plaça Major: entre els caps de llista es troben Mikel Erentxun, Doctor Prats, Marc Seguí, Cris Juanico o la Gramophone Allstar Big Band, a l'espera que el consistori palmesà anunciï més artistes.

L'exlíder de Duncan Dhu, Mikel Erentxun encapçalarà les actuacions a la plaça de Cort, on també actuaran els catalans Doctor Prats i The Gramophone All Stars Bing Band. El palmesà Marc Seguí comandarà a l'escenari de la plaça de la Reina, mentre que a la plaça Major es podran veure els concerts de Cris Juanico, Sedaç –el nou projecte musical dels germans Martorell– i els pollencins Ballugall.

stats