Sant Sebastià
Societat 29/12/2022

Cris Juanico, Mikel Erentxun i Doctor Prats, artistes confirmats per Sant Sebastià

La resta d'artistes s'anunciaran pròximament

ARA Balears
3 min
Un dels concerts del Sant Sebastià 2019.

L'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma ha avaçat alguns dels artistes que actuaran amb motiu de la revetla de Sant Sebastià 2023. Es tracta de set lots que corresponen a algunes de les actuacions de la plaça de Cort, la plaça de la Reina i la plaça Major. La resta d'artistes s'anunciaran pròximament.

Entre els caps de llista es troben Mikel Erentxun, doctor Prats, Marc Seguí o la Gramophone Allstar Big Band. La regidora de Participació ciutadana, Clàudia Costa, que han apostat per la "qualitat artística amb presència de grups de referència en l'àmbit estatal i internacional”.

Plaça de Cort

-Mikel Erentxun. Serà el cap de llista d'aquesta plaça. Cantautor español, va ser líder i vocalista de Duncan Dhu i des de l’any 1992 actua en solitari. L'artista recorrerà els temes del seu darrer treball, "El vuelo de Mikel Erentxun 35 años después", una compilació de gairebé quatre dècades amb les cançons més conegudes de l'artista.

-Doctor Prats. Amb set anys de trajectòria ja tenen quatre àlbums al mercat. Capaços de barrejar estils tan diversos com el pop, la cumbia, el reggae, l'ska, el rock, l'electroswing o el dubstep. Una revolució de la música en català. Doctor Prats duu el mestissatge a un altre nivell. El seu directe, Pel Cantó Bo Tour, és un dels més potents del panorama musical, un directe sorprenent, dinàmic i enèrgic que no deixa a ningú indiferent i on tot el públic n'és partícip.

-The Gramophone All Stars Bing Band. És una banda de la Bisbal d'Empordà que fusiona ritmes jamaicans i afroamericans. Liderada pel saxofonista Genís Bou, està formada per músics destacats del jazz català, com ara Vic Moliner, Lluc Casares, Pere Miró o Judit Neddermann. La Gramophone All Stars ha passat per festivals de pop i de jazz, ha col·laborat amb grans artistes. L'any 2014 va llançar el disc Jazzmaica, en què recomponen el camí que van seguir els músics jamaicans del segle passat en descobrir el soul, el funk o el rhythm and blues.

Plaça de la Reina

-Marc Seguí. Nascut a Palma l'any 1998, s'introdueix a l'escena musical l'any 2019 amb el llançament del senzill Si nos vamos, un dels seus majors èxits. L'estil musical del mallorquí es caracteritza pel to personal i la diversitat, ja que recull trets del pop més actual, de l'indi i del lofi, sota una estètica colorista i divertida.

Plaça Major

Aquest espai manté la seva essència i acollirà actuacions de música tradicional mallorquina que permetin la ballada popular.

-Cris Juanico. Membre i compositor del grup menorquí Ja t’ho Diré” començà la seva carrera en solitari l’any 2004, en què es va donar a conéixer a partir d’una col·lecció de cançons populars menorquines en clau de pop-rock.

-Sedaç. Pere Joan i Manel són l'ànima de Sedaç. Començaren l'any 1993 participant a ballades populars i ara han creat aquest nou projecte musical, més potent i innovador on els acompanyen diferents músics.

-Ballugall. Neix a principis del 2011 a Pollença, fruit de les ganes d'un grup de Joves apassionats de la música de sonar junts les músiques tradicionals de les nostres Illes. El grup es crea amb l'objectiu principal de reviure el projecte Racó de Tramuntana. Poc temps després comencen a compondre les seves pròpies cançons, tenint sempre en compte la capacitat de les peces per ser ballades i la seva estructura perquè els balladors en puguin gaudir al màxim.

stats