Ajuntament de Palma
Societat 13/06/2024

Cort demanarà un crèdit de 15 milions per fer front a la gratuïtat dels busos de l'EMT

El president de l'EMT qualifica d'"injust" que n'hagin d'assumir el sobrecost i creu que el "ministeri hauria de fer-hi front"

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT

PalmaEl Consell d'Administració de l'EMT de Palma ha acordat aquest dijous obrir el plec de condicions per contractar una pòlissa de crèdit a curt termini per fer front a la manca de liquiditat de 15 milions d'euros per la gratuïtat del transport públic dels anys 2023 i 2024. El crèdit sol·licitat per l'EMT és a curt termini i es tornarà una vegada que la Comunitat Autònoma aboni els doblers corresponents a aquest exercici pressupostari.

El president de l'EMT, Toni Deudero, ha explicat que el Govern central va concedir el 2023 una ajuda a la Comunitat Autònoma de 43 milions d'euros per finançar la gratuïtat del cent per cent del transport públic, 18,7 dels quals van correspondre a Palma. Segons ha dit, la gratuïtat també s'ha aplicat l'any 2024, cosa que implica que les arques municipals "hauran de suportar" un dèficit total de 15 milions d'euros, que el ministeri "ja ha avançat que no abonarà". Deudero ha qualificat d'"injust" que l'empresa pública hagi d'assumir un sobrecost per la gratuïtat del transport públic i ha subratllat que "el ministeri hauria de fer-hi front". "Lamentablement, no només no rebrem els doblers del dèficit generats el 2023, sinó que tampoc ens arribarà ni un euro per les pèrdues d'aquest any", ha assenyalat.

Per altra banda, el Consell d'Administració també ha donat el vistiplau a la contractació del servei de consultoria que culminarà en la licitació de la construcció de la futura base operativa de l'EMT Palma al polígon de Son Rossinyol. La licitació d'aquest expedient s'ha fixat en 617.682 euros.

stats