Cort estudiarà si els cinemes Metropolitan poden acollir un centre de salut

Els partits municipals han acordat sol·licitar un informe sobre les necessitats del barri de Pere Garau

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma, Neus Truyol, ha anunciat aquest dijous que els partits municipals han acordat estudiar quines són les necessitats del barri de Pere Garau per donar-los cabuda a les instal·lacions del que eren els cinemes Metropolitan. Segons Truyol, també s'hauria de veure si aquest espai es pot adaptar als resultats d'aquest informe. La principal proposta és ubicar-hi un centre sanitari i destinar l'actual PAC a usos de l'Ajuntament, ha indicat.

Aquesta mesura ja va ser plantejada durant la legislatura passada, però ara ha tornat a l'ordre del dia del ple de l'Ajuntament de Palma gràcies a una proposta de Ciutadans. La regidora ha declarat que "durant la legislatura passada no va haver-hi interlocució amb els propietaris del Metropolitan" i que s'havia de "tenir en compte que els centres de salut depenen del Govern balear, no de l'Ajuntament". En aquest sentit, Truyol assegura que han mantingut converses.

"Pere Garau és un barri amb una alta densitat de població i no té els serveis necessaris, com una biblioteca o un casal de barri. A més, és un barri altament urbanitzat", ha assenyalat la cap d'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma. La intenció de fer servir aquesta edificació prové de la manca de "solars lliures on es pugui fer una construcció nova per a serveis municipals".

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF