Societat 04/05/2021

Cort augmenta el pressupost per a la rehabilitació d'edificis fins als 500.000 euros davant l'augment de peticions

El 14 d'abril va acabar el termini per presentar els projectes per optar a les ajudes, que comptaven amb una partida inicial de 400.000 euros

ARA Balears
2 min
El barri de Corea, a Palma.

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha informat han augmentat el pressupost per a la rehabilitació d'edificis fins als 500.000 euros davant l'augment de peticions. Cort ha destacat que el passat 14 d'abril va finalitzar el termini per presentar els projectes per optar a les ajudes, que comptaven amb un pressupost inicial de 400.000 euros, i ara s'ha augmentat en 100.000 euros més.

Truyol ha afirmat que la convocatòria d'enguany ha estat "un èxit, ja que les sol·licituds han superat les expectatives". Segons la regidora, "això significa que les comunitats de veïns estan organitzades i es preocupen pel seu entorn i el seu barri. Estam molt satisfets", ha recalcat.

En total s'han presentat 39 sol·licituds, de les quals 27 han estat presentades correctament, i les altres hauran de ser esmenades, ja que estaven incompletes. L'Ajuntament ha apuntat que el valor total de les obres presentades supera el milió d'euros.

Cort ha subratllat que l'adjudicació es farà després que la Comissió d'Avaluació apliqui els barems previstos en les bases de la convocatòria. Després es publicarà l'aprovació provisional, s'obrirà termini d'al·legacions i, finalment, es publicarà la definitiva.

Truyol ha recordat que la subvenció està limitada a un pressupost de 500.000 euros, mentre que els anys anteriors només havia estat de 300.000 euros, només superada el 2019, que es va poder arribar a la xifra de 757.300 euros. "Enguany la pandèmia no ens ha permès mantenir la xifra extraordinària de fa dos anys, però tenim el compromís de créixer any rere any", ha dit la regidora.

De fet, Truyol ha destacat que l'Ajuntament ha presentat una proposta de subvencions per ser finançades amb el Pla de Recuperació. "Cercam cada oportunitat de finançament per fer realitat un objectiu prioritari: rehabilitar els habitatges de Palma. Tothom mereix un habitatge confortable, ben aïllat, amb baix consum energètic... especialment els col·lectius amb menys capacitat econòmica", ha comentat.

El Pla de Recuperació europea preveu 6.820 milions d'euros per a la rehabilitació d'habitatges i regeneració urbana. Palma optarà a aquest finançament. "Volem incrementar el pressupost municipal per donar resposta a la necessitat de rehabilitació d'altres barris de Palma, per exemple Nou Llevant o la Soledat", ha recalcat Truyol.

La subvenció va dirigida als barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, assenyalats actualment dins de les àrees vulnerables de Palma i inclosos dins del Pla Estratègic de Ciutat, de manera que es pretén aturar la degradació urbanística i mantenir el patrimoni arquitectònic existent.

Les obres subvencionables són les previstes dins accions de manteniment, conservació i rehabilitació d'edificis d'habitatges, així com la millora de l'accessibilitat i l'adequació de zones comunes. Per exemple es contempla la renovació de les canonades d'evacuació, subministrament nou d'aigua potable, reparació d'humitats, reparació del forçat de l'escala, impermeabilització de les cobertes, portes d'entrada, adequació de comptadors.

stats