Societat 29/12/2020

Cort destina 400.000 euros a la rehabilitació d'edificis a Son Gotleu, Verge de Lluc i el Camp Redó

L'Ajuntament de Palma obre dues línies de subvencions dirigides a comunitats de veïns

Maria Llull
1 min
Finques del barri palmesà de Son Gotleu

PalmaL'Ajuntament de Palma ha obert dues línies de subvencions per valor de 400.000 euros en total per rehabilitar edificis a les barriades de Son Gotleu, Verge de Lluc i el Camp Redó. Segons ha explicat aquest dimarts el director general d'Habitatge del Consistori, Josep Maria Rigo, la primera línia subvencionarà fins a un 80% –amb una quantia màxima subvencionable de 30.000 euros– per "rehabilitar elements que afectin la seguretat" de les construccions o per fer reformes després d'una inspecció tècnica desfavorable. La segona línia subvencionarà el 100% de fins a 20.000 euros per fer obres en zones d'ús públic.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha destacat que aquestes ajudes són molt importants per als tres barris que se'n beneficiaran, perquè es tracta de zones vulnerables. "Hi ha un objectiu constructiu, que és millorar la qualitat dels edificis i dels barris, i també urbà, perquè és una manera de millorar i dignificar el barri i el paisatge urbà", ha dit Truyol. La regidora també ha indicat que l'Ajuntament persegueix objectius econòmics i de cohesió social amb les subvencions perquè, a més d'ajudar les persones amb més dificultats, contribuiran a la corresponsabilitat dels veïns, els quals hauran de constituir-se en comunitat per accedir-hi.

Per tal de facilitar les reformes, quan se n'hagi executat un 5%, els veïns podran rebre un primer pagament del 50% de la subvenció que els correspongui. La resta es pagarà quan es justifiquin tots els pagaments. D'altra banda, Truyol ha explicat que l'Ajuntament analitzarà si les ajudes es limiten a aquests barris o s'amplien a altres zones de Palma.

stats