Societat 19/05/2020

L'Ajuntament de Palma tornarà a donar ajudes per rehabilitar edificis en barris vulnerables

L'any passat Cort va invertir 760.000 euros a fer obres de millora al Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc

K. O.
1 min
Un dels edificis rehabilitats.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que les obres de rehabilitació d'edificis a 27 comunitats de veïns dels barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc de Palma ja han acabat. Encara queden 14 obres per finalitzar i sis estan pendents d'iniciarse, segons ha informat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. En aquests moments s'està tramitant una nova línia de subvencions per a enguany amb l'objectiu que estigui enllestida abans de l'estiu.

En total, Cort va donar l'any passat una subvenció de 760.000 euros per millorar les façanes i neteja dels espais comuns, que suposa al voltant del 90% del cost total de les obres. Pel que fa al catàleg de barriades que s'hi poden acollir, que fins ara ha prioritzat el Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, l'Ajuntament vol que s'hi puguin incorporar-ne d'altres que també siguin vulnerables.

Un dels edificis rehabilitats.

Amb l'ajuda s'ha pogut fer una neteja i rehabilitació de façanes, canonades de subministrament d'aigua i canonades d'evacuació, impermeabilització de terrats i neteja i pintura d'escales interiors i portes d'entrada. "Hem contribuït a dignificar els barris i millorar la qualitat dels edificis perquè siguin més habitables", ha dit la regidora, i ha afegit que "hem contribuït a la creació de comunitat de propietaris, millorar la cohesió i organització veïnal".

Com a requisit per obtenir les ajudes, Cort demana que estigui constituïda la comunitat de propietaris i que els habitatges no es posin a la venda en un termini de tres anys.

stats