Societat 30/12/2020

Cort aprova els pressupostos definitius del 2021 amb els vots en contra de tota l'oposició

L'Ajuntament de Palma té una partida econòmica de 444,9 milions d'euros per a l'any que ve

A. T.
2 min
Ajuntament ee Palma

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres els pressupostos definitius per al 2021, que són de 444,9 milions d'euros, amb els vots en contra de tots els partits de l'oposició –Partit Popular, Ciutadans i Vox– i a favor de l'equip de govern –format pel PSOE, MÉS i Podem. Tot i això, està previst que durant el proper exercici s'hi puguin afegir 18,1 milions d'euros més procedents dels romanents del 2019. Així, el pressupost seria de 463 milions d'euros, un 6% superior al del 2020.

El regidor d'Hisenda del Consistori palmesà, Adrián García, ha assenyalat que aquests pressupostos representen "un escut social per donar resposta a les necessitats reals de la ciutadania" i que disposen, a més, d'"una injecció d'ajudes" per reactivar l'economia. García ha recordat que el 2021 l'Ajuntament de Palma "no apujarà els impostos, sinó que els congelarà". L’Ajuntament tancarà l’exercici del 2020 amb un deute de 196 milions d’euros, 156 milions menys que el 2016.

L'oposició, en contra

La portaveu de Ciutadans a Palma, Eva Pomar, ha declarat durant el ple extraordinari d'aquest dimecres que l'equip de govern "ha sobrevalorat els ingressos" i considera que "les ajudes són insuficients" i que "no han escoltat" les seves peticions "d'ajudes directes a autònoms". "Són massa optimistes, incompleixen el principi de prudència", ha insistit Pomar, que reclama que "abaixin els impostos i les taxes".

En la mateixa línia, el portaveu de Vox, Fulgencio Coll, ha votat en contra dels pressupostos. "Criticam la manca de transparència", ha manifestat el membre del partit d'extrema dreta, qui afirma que sembla que l'Ajuntament "viu aliè a la crisi sanitària". A més, denuncia que "hi ha partides de caràcter clientelar" i que "no hi ha suficient despesa social".

Per la seva banda, el portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma, Julio Martínez, ha destacat que en els pressupostos del 2021 "es destina la mateixa proporció de doblers a serveis socials que en els del 2019: 7 euros de cada 100". No obstant això, indica, "som la pitjor capital d'Espanya en xifres de covid-19 i continuen sense reaccionar".

Respecte de les crítiques de l'oposició, Adrian García ha respost que "els ingressos són prudents" i que "veurem que no és cert que estiguin sobrevalorats". També ha desmentit que "no hi hagi ajudes directes", atès que 1,3 milions d'euros estan destinats a ajudes de Palma Activa i més de 8 milions, a ajudes socials.

stats