Societat 16/11/2020

Palma augmenta un 6% el pressupost del 2021 i congela impostos

La major partida dels comptes la destina a la despesa social, que s'incrementa un 15,2%

Catalina Riera
2 min
Ajuntament de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma tindrà per a l'any que ve un pressupost de 463,3 milions d'euros, un 6% més que el 2020. "La xifra creix perquè incorporarà 18 milions dels romanents i 23,5 milions per sol·licituds de crèdits", ha dit el batle de Palma, José Hila, durant una roda de premsa en la qual ha presentat els comptes municipals per a l'any que ve. "Podríem haver incrementat la recaptació apujant els impostos, però hem optat per congelar-los. No volem incrementar la pressió fiscal en temps de crisi com l'actual", ha assegurat Hila.

La major partida del pressupost la destinarà a la despesa social, que s'incrementa un 15,2% (8,5 milions més) i suma així prop de 65 milions d'euros. En concret, Benestar Social tindrà 35,6 milions; Justícia Social, Feminisme i LGTBI, 5,9; Educació i Política Lingüística, 19,8, i Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, 3,4 milions.

Respecte del suport al sector econòmic, les subvencions al petit comerç i la restauració serà d'1,3 milions, encara que aquesta xifra es "podria incrementar", ha especificat. Així mateix, el batle ha destacat que durant el 2021 les terrasses dels bars i restaurants de Palma podran continuar ocupant les places d'aparcament de la via pública de Palma. Ha recalcat també que l'àrea de Promoció Econòmica i d'Ocupació creix un 25%, mentre que al sector cultural se li destinarà gairebé un milió més, un augment del 7,5%.

Aquest pressupost també disposa de partides específiques per a les despeses del covid-19, com per exemple la neteja dels col·legis (1 milió d'euros), la neteja d'edificis municipals (1,5 milions) i la compra de material de protecció (600.000 euros). També s'incrementa més d'un milió la partida al manteniment de les instal·lacions esportives de l'Institut Municipal d'Esports.

Per tal de continuar avançant en el model de ciutat Palma Sostenible, Hila ha recalcat que Cort destinarà 4,7 milions a instal·lar herba artificial i enllumenat als 17 camps de futbol municipals, a més de 3,1 milions a la renovació de la piscina de s'Aigo Dolça.

stats