Societat 22/04/2021

Salut comunica que entre gener i febrer varen morir sis persones més per covid-19

En un dia han detectat 67 casos nous de coronavirus de les 3.190 proves diagnòstiques que s'han fet

ARA Balears
1 min
Infermeres atenent un malalt de covid-19 en una UCI, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut ha notificat sis morts més per coronavirus a les Balears, després de revisar el registre de mortalitat. Segons ha informat en un comunicat, totes les defuncions es varen produir entre el mes de gener i febrer. Amb aquestes noves dades, són 794 les víctimes des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa als contagis, s'han comunicat al Ministeri de Sanitat 58.637 infeccions detectades a les Illes al llarg d'aquests catorze mesos.

D'altra banda, en el darrer dia s'han fet 3.190 proves diagnòstiques –entre PCR i tests d'antígens– i 67 persones han donat positiu: 54 d'elles Mallorca, 11 a Menorca i dues a Eivissa. La taxa de positivitat ha estat del 2,10%. És a dir, es manté en els valors de les darreres setmanes i per davall del llindar del 4% que marca la Unió Europea per tenir la pandèmia controlada.

Les hospitalitzacions han augmentat respecte del dimecres. Ara en els hospitals de les Illes hi ha 36 pacients a planta, dos més que ahir, i 25 a l'UCI, un més que ahir. Quant als contagis entre els sanitaris, hi ha 10 treballadors amb infecció activa i 54 en aïllament, sigui per contagi confirmat o per sospita d'infecció. A les residències de gent gran no hi ha cap usuari infectat i només tres professionals sociosanitaris tenen coronavirus.

stats