Societat 14/04/2020

El coronavirus fa que l'interès per comprar un habitatge a Palma caigui set punts

Després de tres setmanes de confinament s'ha passat d'un 34,8% a un 27,9%

Ara Balears
1 min
La Seu de Palma

PalmaL'interès per comprar un habitatge a Palma ha caigut set punts a causa del coronavirus. Així ho demostra un estudi fet pel portal immobiliari Idealista, que indica que després de tres setmanes de confinament s'ha passat d'un 34,8% a un 27,9%, segons indica Efe.

Aquesta anàlisi exposa que, en l'àmbit estatal, les recerques d'habitatge abans de la pandèmia del coronavirus era d'un 44,1%. Però d'ençà que es decretà l'estat d'alarma aquest percentatge s'ha reduït fins al 38,8%.

Segons el cap d'estudis del portal Idealista, Fernando Encinar, aquestes dades indiquen que durant el confinament, "molts d'espanyols" s'han adonat que preferirien viure en zones menys cèntriques a canvi de disposar de més metres quadrats de llum, jardí o terrassa. A més, el bon funcionament que té el teletreball en moltes empreses, possiblement, està "empenyent també professionals" a plantejar-se establir la seva residencia a municipis més petits, allunyats de grans nuclis urbans.

L'estudi d'Idealista demostra també que a grans ciutats com Barcelona l'interès per adquirir un habitatge també ha caigut dos punts, d'un 51,3% a un 49,1%. El mateix ha passat amb Madrid, on s'ha passat d'un 63,2% a un 60,8%.

stats