Societat 13/05/2021

El Govern proposarà que només els bars i restaurants que no tinguin terrassa puguin obrir l'interior

Aquesta mesura no és definitiva i es posarà damunt la taula la setmana que ve

ARA Balears
1 min
La terrassa d'un bar.

PalmaEl Govern balear proposarà que, a partir del 23 de maig, només puguin obrir l'interior dels establiments aquells bars i restaurants que no tinguin terrassa, segons ha avançat el Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears.

Encara que divendres passat la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, anunciàs que dia 23 ja es podria obrir l'interior de la restauració, durant la Mesa de Diàleg ja es va parlar d'aquesta opció.

Tot i això, aquesta mesura no es posarà damunt la taula fins la setmana que ve, quan el Govern es torni a reunir per avaluar la situació epidemiològica i decidir com continua la desescalada. El Govern ha optat per dur a terme la relaxació de les mesures d'una forma lenta i controlada per evitar que pugin els contagis fins que tota la població vulnerable i els més grans estiguin vacunats.

Cal recordar que des del 9 de maig, amb l'aixecament de l'estat d'alarma, la restauració pot obrir les terrasses tota la setmana sense límit horari –de 6 h a 22.30 h– i al 100% de la capacitat a totes les Illes. A més, a Menorca i Formentera ja han pogut obrir l'interior dels bars i restaurants amb un 50% de l'aforament.

stats