Societat 24/12/2018

Convoquen una concentració, amb encesa d'espelmes, en record dels desapareguts i els presos polítics sahrauís

Serà aquest dimarts a les 20 h a la plaça de Cort, a Palma

Ara Balears
1 min
La presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, amb la seva filla d’acollida, Lahtiram Brahim.

PalmaL'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears exigirà la llibertat dels polítics empresonats i recordarà els desapareguts sahrauís, entre els quals compta el grup dels 15 sahrauís segrestats i desapareguts el 25 de desembre del 2005 a Al-Aaiun, als territoris ocupats del Sàhara Occidental. Ho faran amb una concentració convocada per a les 20 h aquest dimarts.

L'associació recorda que actualment es troben tancats 48 presos polítics sahrauís. Entre ells, hi ha 23 defensors dels Drets Humans, detinguts el mes de novembre del 2010 en el violent desmantellament del Campament de la Dignitat (Gdeim Izik) per part de les forces policials i militars marroquines, condemnats a cadena perpetua, a 30 i 20 anys de presó.

Els membres del grup d’estudiants anomenat El Wali foren detinguts el 2016, condemnats a penes d'entre 3 i 10 anys de presó, després de la seva participació en manifestacions estudiantils, en una de les quals va morir un jove.

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears denuncia la repressió que pateixen, "amb maltractaments, tortures i situacions degradants i humiliants, que els porta a lluitar amb l'única arma que tenen a mà: la vaga de fam". La majoria dels presos han protagonitzat diverses vagues de fam per denunciar les extremes condicions de reclusió i ser traslladats a presons del Sàhara Occidental per estar a prop dels seus familiars.

stats