Societat 26/05/2020

Cap mort i quatre casos nous de coronavirus a les Balears

La xifra de positius actius es manté en 222

Ara Balears
2 min
Infermeres de l'hospital Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest dimarts que a les Balears hi ha 222 casos positius actius de coronavirus, és a dir, els mateixos que aquest dilluns. El Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap defunció les darrreres hores, i el total acumulat és de 223 morts. A més, s'han detectat quatre casos nous de covid-19 i, per tant, la xifra és de 2.050 positius notificats a l'Arxipèlag amb prova PCR (1.795 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D'altra banda, 1.605 persones s'han curat, quatre més que aquest dilluns. Són les dades que maneja el Servei Balear d'Epidemiologia referents a la situació a la Comunitat i que posteriorment podrien ser modificades, en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l'evolució de la pandèmia. D'acord amb les dades facilitades pel Servei de Salut, en total s'han duit a terme 96.370 proves als laboratoris públics de les Balears (75.167 PCR i 21.203 proves d'anticossos).

Situació als hospitals

Quant a la situació assistencial als hospitals, Salut ha assenyalat que és la següent: a Mallorca hi ha 99 persones hospitalitzades, 20 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 38 persones més reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca hi ha cinc persones hospitalitzades (dues a l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 16 les persones ingressades (quatre a l'UCI), mentre que dues reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Personal sanitari

Des que va començar l'epidèmia, s'han detectat 355 casos positius de covid-19 entre els professionals que fan feina als centres sanitaris, un 17,4% dels 2.050 casos que s'han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d'ara hi ha 51 sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3% dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Balears. Un total de 100 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Al llarg de les darreres hores les residències no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d'ara, hi ha 50 usuaris amb el contagi actiu, 209 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, tampoc no s'hi ha detectat cap cas nou i ja s'ha registrat una curació total entre els treballadors. Per tant, aquest dimarts la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

stats