Societat 14/08/2019

239.575 balears es consideren addictes al mòbil

Els residents de les Illes passen una mitjana de quatre hores i mitja davant el telèfon

Ara Balears
1 min
L'ús de dispositius mòbils es dispara

PalmaUn 33% (239.575 persones) de la població de les Balears d'entre 20 i 64 anys es considera addicte al mòbil, segons la cinquena edició de l'Estudi sobre Addicció al Mòbil, elaborat per Rastreator.com, que analitza el comportament dels espanyols amb el telèfon mòbil.

Pel que fa al consum d'hores amb el telèfon, la mitjana a les Balears és de quatre hores i mitja, però un 35% dels enquestats assegura que hi passa més de cinc hores diàries. A més, sis de cada deu persones asseguren que el primer i el darrer que fan al dia és mirar el seu telèfon.

Les regions estatals que més consumeixen aquest dispositiu són Andalusia, Madrid i Canàries. Al costat oposat hi ha els bascos, els aragonesos i els asturians, que estan per sota de les quatre hores de consum diari.

Segons l'estudi, aquestes xifres evidencien que a Espanya hi ha una dependència creixent dels dispositius mòbils que, en alguns casos, pot derivar en problemes greus com l'addicció. Durant el període de vacances, amb un major espai per a l'oci, aquest risc s'eleva.

stats