Societat 17/12/2021

El Consell de Menorca destina 990.000 euros a reactivar el sector primari

Hi ha ajudes per al sector agrari, el pesquer i el forestal

Iván Martín
1 min
Els consellers de Medi Ambient i d'Economia a la roda de premsa.

MAÓEl Consell de Menorca ha anunciat aquest divendres que destinarà un total de 990.000 euros a fomentar el sector primari de l'illa, a través de tres eixos d'actuació: el camp, la pesca i les empreses forestals. Es tracta d'una acció conjunta entre les conselleries insulars d'Economia i Territori i la de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera. El repte és potenciar aquest sector, que des de l'administració es considera clau per a la reactivació econòmica i la preservació de Menorca.

La institució augmentarà de 780.000 euros a 900.000 la partida prevista per a la convocatòria anual del Contracte Agrari Reserva de la Biosfera (CARB), un acord entre l'administració i el pagès en què aquest darrer es compromet a desenvolupar l'activitat amb pràctiques agràries sostenibles. És una línia d'ajut exclusiu de l'illa i un referent que serveix per contribuir al paisatge de Menorca.

D'altra banda, es destinaran 70.000 euros a les confraries de pescadors (Maó, Ciutadella i Fornells) per impulsar accions de formació i capacitació del sector pesquer. A més, la institució valora la creació d'una línia extraordinària d'ajudes mitjançant un acord similar al CARB, específic per a les bones pràctiques en matèria de pesca. Finalment, el Consell dedicarà 20.000 euros a la gestió forestal sostenible, una línia adreçada a les empreses del sector.

stats