Societat 07/10/2020

El Consell de Mallorca subvencionarà tretze projectes municipals de participació ciutadana

Els consistoris han signat un conveni de col·laboració amb la institució per un import total de 33.026,74 euros

Ara Balears
1 min
El conveni cobrirà les despeses de pressupostos participatius o de manteniment de les plataformes web de participació./ CONSELL DE MALLORCA

PalmaEl conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha signat aquest dimecres convenis de col·laboració en matèria de participació ciutadana amb dotze ajuntaments de l'illa i l'entitat local municipal de Palmanyola. Amb aquests convenis, el Consell Insular els concedeix subvencions per un valor total de 33.026,74 euros.

Aquestes ajudes aniran destinades a cobrir les despeses de les actuacions que han fet els consistoris en diferents processos participatius, com per exemple pressupostos participatius, creació i coordinació d'òrgans participatius, manteniment de plataformes digitals de participació ciutadana i projectes de dinamització.

Porreres i Algaida són els municipis que rebran la dotació més alta, amb 4.000 i 3.630 euros, respectivament. Els altres municipis rebran 2.500 euros cada un (Capdepera, Lloret de Vistalegre, Santanyí, Consell, Marratxí, Artà, Lloseta, Sencelles i Llucmajor), mentre que Palmanyola rebrà 1.512,5 euros i Santa Eugènia, 1.384,24.

Altres ajudes

Enguany, la Direcció Insular de Participació i Joventut també ha concedit 14.100 euros a sis entitats sense ànim de lucre. Aquesta partida es destina perquè les entitats paguin les despeses d'actuacions socioculturals i promotores del treball en xarxa i la col·laboració associativa que es feren entre el juny del 2019 i el maig del 2020.

A més, des del Consell s'han concedit per primera vegada ajuts per un total de 30.000 euros a deu entitats de voluntariat per cobrir despeses de manteniment. D'aquesta manera, el Servei de Participació Ciutadana pretén contribuir al manteniment estructural d'aquestes entitats en un any marcat per la crisi sanitària.

stats