Societat 01/12/2021

El Consell de Mallorca plantarà 600 arbres autòctons devora carreteres

Permetran absorbir l'equivalent al diòxid de carboni produït per 3,5 milions de quilòmetres recorreguts per cotxes, segons la institució insular

ARA Balears
1 min
Una carretera de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca plantarà 600 arbres autòctons, com ara pins, alzines, oliveres, lledoners i tamarells, que cobriran una superfície de 70.000 metres quadrats de terrenys sense cap ús ubicats devora carreteres. El Departament de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular calcula que una vegada cresquin els arbres podran arribar a absorbir 500.000 quilograms de diòxid de carboni, l'equivalent a 3,5 milions de quilòmetres recorreguts per cotxes de combustió.

A conseqüència d'antigues expropiacions, el Consell disposa de molts terrenys devora carreteres que històricament podrien haver-se aprofitat per a altres usos. El departament liderat pel conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, vol capgirar aquesta situació. Per aquesta raó va anunciar la setmana passada que instal·laran plaques fotovoltaiques a espais degradats propers a les carreteres i ara ha explicat el pla de reforestació. La mesura forma part del compromís amb el Pacte Verd Europeu.

Les zones a les quals es plantaran els 600 arbres s'ubiquen a les vies que travessen els municipis de Palma, Calvià, Sóller, Marratxí, Santa Maria, Binissalem, Alcúdia, Bunyola i Pollença. S’hi plantaran espècies autòctones seleccionades segons criteris d’idoneïtat en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Mediterranis (Imedea). Les tasques es duran a terme entre el desembre i el març de l’any que ve. "Era una pena continuar deixant en desús aquests entorns, podent emprar-los per a actuacions amb sensibilitat mediambiental i paisatgística", segons ha dit Sevillano.

Com a millora afegida, el pla de reforestació ajudarà a esmorteir el nivell de renou devora les carreteres i que molesta els propietaris que viuen a prop. "Els arbres actuaran com a barreres acústiques, a més de contribuir a la integració paisatgística i a millorar l'entorn visual", han explicat en el comunicat.

stats