Consell de Mallorca
Societat 17/04/2024

El Consell de Mallorca no posa data a l'inici de la ronda de l'Alqueria Blanca

Aquesta infraestructura és una reivindicació històrica de la localitat, que cerca una solució per als prop d'11.000 cotxes que la travessen cada dia

1 min
Llorenç Galmés durant la seva intervenció a la presentació del projecte

Santanyí"No us vull dir la data d'inici de les obres de la ronda de circumval·lació perquè no em vull enganxar els dits", ha explicat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, aquest dimarts a la presentació del projecte de la variant de l'Alqueria Blanca. "Ens vàrem comprometre que si entràvem al Consell posaríem la cinquena marxa a aquest projecte, que durant l'anterior legislatura només anava en primera", ha afegit.

Les obres tenen un termini d'execució de 18 mesos i un pressupost d'11 milions d'euros, una xifra que, segons Galmés, "és i serà una prioritat". La ronda, que requereix una expropiació de 71.000 metres quadrats, tindrà dues variants de 2.844 metres cada una i inclourà un carril per als vianants i un altre per a les bicicletes. Cada 250 metres hi haurà un banc i també es col·locaran sensors intel·ligents d'il·luminació que es posaran en funcionament quan captin el moviment per evitar la contaminació lumínica. Quant a la contaminació acústica, es col·locaran pantalles de 1.340 metres a les zones amb presència d'edificacions residencials.

El cap de carreteres de la institució insular, Miguel Ángel Sagrera, també ha explicat que s'instal·laran balses laminades a la voravia que gestionin la quantitat d'aigua que circuli per la carretera i que el Consell s'està plantejant limitar la velocitat de la via a 80 km/h. Per finalizar, Galmés ha recalcat que "encara que el termini d'execució sigui de 18 mesos no significa que en 12 mesos no s'hi pugui circular". "Si l'obra no comença no serà per culpa nostra, sinó perquè administrativament hi haurà hagut un retard. Sabeu que un dels embuts és la Comissió Balear de Medi Ambient, que la presidenta del Govern eliminarà", ha sentenciat.

stats