Societat 04/04/2021

El Consell de Mallorca guanya el premi Setmana Espanyola de Mobilitat Sostenible pel carril bici de Lloseta

El jurat destaca que fa més segurs aquest tipus d'itineraris i fomenta els desplaçaments en bicicleta a l'illa

ARA Balears
1 min
Imatge del carril bici de Lloseta

PalmaEl departament insular de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha guanyat el premi Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2020 pel carril bici de Lloseta. En concret, rep el guardó per la seva bona pràctica en "Carreteres més amables i segures per als ciclistes de Mallorca-Preparació de carril bici de Lloseta", ha informat la institució en una nota. El jurat ha destacat que aquest projecte ha fomentat els desplaçaments en bicicleta a l'illa i que fa segurs aquest tipus d'itineraris, ja que separa els carrils bici dels de la circulació de vehicles de motor.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha manifestat que aquest reconeixement consolida les polítiques encaminades "a afavorir una mobilitat més segura per als vianants i fomenta l'ús de la bicicleta com a alternativa als vehicles motoritzats". El Consell de Mallorca recorda que feia cinc anys que cap administració pública rebia el premi en aquesta categoria i que tant l'anunci oficial dels guanyadors com la cerimònia d'entrega dels guardons es farà durant la Setmana Europea de Mobilitat 2021, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre.

Cal recordar que el passeig premiat es va inaugurar el mes de juny de l'any passat. Connecta Lloseta amb Binissalem i té 5.000 metres de llarg i 2,5 metres d'ample. A més, s'hi varen plantar 68 arbres per donar ombra a alguns trams. També es va modificar el traçat per integrar una altra vegetació que ja es trobava a la zona i s'adequa un antic pou àrab ja existent respectant aquest element patrimonial.

stats