Societat 03/03/2022

El Consell de Mallorca consolida els ajuts per a emprenedores, dels quals ja s'han beneficiat 25 dones

La institució insular posa el focus en els projectes amb líders femenines amb motiu del 8-M

2 min
Cartell 8M Consell de Mallorca

PalmaLa dona emprenedora s'erigeix com a protagonista del 8-M al Consell de Mallorca. Amb motiu d'aquesta data, la presidenta, Catalina Cladera, el conseller Javier de Juan i la directora general d'Igualtat, Rosa Cursach, han destacat els 25 projectes liderats per dones que fins ara han rebut el suport el Consell. La institució ha dotat les iniciatives amb 1,5 milions d'euros, entre les quals destaquen una escola d'artesania i una botiga de roba sostenible. Davant l'èxit de les dues convocatòries que es van fer el 2021, el Consell ha decidit consolidar aquest programa i ja preveu treure'n la tercera edició aquest mes de juny.

Així ho ha comunicat Javier de Juan en la presentació dels actes programats al voltant del Dia internacional de la dona, el 8 de març. De fet, aquestes 25 dones beneficiàries dels ajuts són les que llegiran el manifest del 8-M en l'acte central del Consell de Mallorca, que serà el proper dimarts a les 11 h, en què es penjarà també el tradicional cartell.

En aquest sentit, Cladera ha mantingut que el que premia la institució és "que hi hagi una dona al capdavant [dels projectes] i que la iniciativa tingui un impacte social". "Sabem que en les dones hi ha una potent llavor de transformació, ja que hem demostrat una gran resiliència en els temps més crítics, més durs, com ara la pandèmia. Imprescindibles totes, des de la caixera del supermercat fins a la metgessa a l'hospital, com també les professores a les escoles", ha afirmat Cladera.

Activitats del 8-M

A banda de l'acte central del 8-M, Genèrica, l'escola de formació cultural i social en igualtat de gènere en marxa des de fa més de deu anys, ha organitzat activitats a 14 municipis. Activitats de ball, de suport a l'envelliment, artístiques, obres de teatre, activitats sobre el dol o sobre la bretxa digital i també exposicions.

Programa 8M Consell de Mallorca

El documental Amb nom de dona, sobre la línia de crèdits del Consell a projectes transformadors liderats per dones, s'estrenarà dia 10 de març al Teatre Sans a les 18 h. Serà obert al públic fins a exhaurir l'aforament. Demà, l'IMAS commemora el Dia internacional de la dona a la Llar de Can Real, a Petra.

A més, la Direcció Insular d'Igualtat ha organitzat enguany unes Jornades Municipalistes Feministes. Els dies 14 i 15 de març al Teatre d'Artà.

stats