Mobilitat
Societat 10/10/2023

El Consell de Mallorca aprova la reforma de la carretera d'Algaida a Llucmajor

El projecte vol recuperar el camí entre els dos municipis per reconvertir-lo en un vial cívic per a vianants i ciclistes i millorar la seguretat en aquesta zona

ARA Balears
1 min
Carretera d'Algaida a Llucmajor

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest dimarts que la reforma de la carretera d'Algaida a Llucmajor s'aprovarà aquest dimecres, fet que permetrà començar la tramitació del projecte, que té un pressupost de prop de 15 milions d'euros. L'actuació preveu començar en dos anys i vol recuperar el camí entre els dos municipis per reconvertir-lo en un vial cívic per a vianants i ciclistes i millorar la seguretat en aquesta zona. El termini d'execució és de 20 mesos des de l'adjudicació.

Així, segons ha detallat la institució insular en una nota de premsa, la nova via passarà de 5,5 metres d'ample a 7 i s'ampliaran els vorals de les carreteres per tal de disminuir la sinistralitat i que els ciclistes hi puguin circular amb seguretat.

En aquest sentit, l'actuació, que es durà a terme al llarg de set quilòmetres, no mantindrà l'eix de la carretera existent, sinó que es desplaçarà a un costat o l'altre de la calçada, fet que preveu reduir l'afectació a les zones sensibles (ANEI i Síquia de Ferrutxelles, protegida per Patrimoni); reduir les molèsties dels usuaris durant les obres; aprofitar la calçada existent, ajustant les amplades totals d’ocupació i habilitant la possibilitat d’aplicar tècniques de reciclatge in situ del ferm existent, i solucionar l'accés a Randa per l'Ma-5017 mitjançant una petita rotonda per reduir al màxim l'ocupació del territori.

stats