Societat 14/04/2020

El Consell de Mallorca habilita 48 habitatges més per a víctimes de violències masclistes

A més, la Direcció General d'Igualtat ampliarà en 51 les hores d'atenció psicològica durant el confinament

Ara Balears
2 min
S’amplia el servei d’atenció a les persones víctimes de violència masclista

PalmaEl Consell de Mallorca ha posat aquest dimarts 48 habitatges més a disposició de les víctimes de violència masclista durant el període d'estat d'alarma. Per una banda, ha habilitat un nou servei d'emergència d'habitatge i acompanyament a dones en situació d'explotació sexual, per a les quals s'ofereixen 25 apartaments. Per altra banda, s'han afegit 23 places d'habitatge per a dones víctimes de violència masclista.

Mentre que la primera mesura ha estat finançada i coordinada per la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència i gestionada per Metges del Món, la segona l'ha posada en marxa el Consell amb el suport d'ajuntaments i entitats hoteleres. Així ho han anunciat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i les entitats dels serveis d'Igualtat i Diversitat de l'executiu insular, en una reunió que s'ha fet aquest dimarts dematí.

Juntament amb això, s'ha acordat ampliar en 51 hores l'oferta d'atenció psicològica a les víctimes. Aquest augment ha permès convertir les sessions col·lectives en individuals per donar una atenció més personalitzada a cada dona. A més, permet garantir el seguiment de totes les usuàries que ja estaven al programa i les que hi havien entrat des de l'estat d'alarma, amb les quals es manté un contacte permanent.

Finalment, la Direcció Insular d'Igualtat ha impulsat diverses ofertes formatives amb perspectiva de gènere. Una d'aquestes és el cicle 'Mirades Feministes. Converses en línia', iniciat aquest dimecres amb la ponència d'Astrid Agenjo sobre La sostenibilitat de la vida enfront de la crisi. El cicle inclou conferències i converses amb diferents ponents de Mallorca i d'altres indrets de l'Estat per veure des d'una mirada feminista la situació que estam vivint i les conseqüències socials i econòmiques que se'n poden derivar. Les ponències s'emeten en directe i sense inscripció a través del canal de YouTtube del Consell de Mallorca.

stats