Societat 24/09/2020

El Consell General del Poder Judicial convoca la plaça de la presidència de l'Audiència de Palma

També s'obre la convocatòria per presidir la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears

Ara Balears
1 min
El judici als dos guàrdies civils ha començat aquest dimarts a l'Audiència Provincial. ISAAC BUJ

PalmaLa Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha anunciat aquest dijous a través del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la convocatòria del concurs per a la presidència de les audiències provincials –entre aquestes, la de Palma– i per a la presidència de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). A banda de la de Palma, s'obre la convocatòria per presidir les audiències de Lleó, Salamanca, Ciudad Real, Navarra, Almeria i Cantàbria.

Segons ha informat el CGPJ en un comunicat, la convocatòria es fa en tots els casos quan expira –entre els mesos de març i juny d'enguany– el mandat de cinc anys dels presidents tant de les audiències provincials com de la Sala Social del TSJIB. El mandat de Diego Jesús Gómez-Reino Delgado, actual president de l'Audiència de Palma, va vèncer el 7 de maig, mentre que el del president de la Sala Social, Antoni Oliver Reus, ho va fer el 19 de juny.

Així, la convocatòria de les esmentades vuit places en total es regirà segons el que es va establir a les bases que el ple del Consell General del Poder Judicial va aprovar el 28 de maig. Cadascuna de les audiències provincials, igual que la plaça del TSJIB, tenen bases pròpies. Les de Palma es poden consultar aquí i les de la Sala Social, aquí.

Bases de l'Audiència de Palma i del TSJIB
stats