Societat 13/12/2022

El Consell d'Entitats de Formentera aposta per ampliar el període de regulació d'entrada de vehicles durant els mesos d'estiu

També vol que es dupliquin les taxes de cotxes i motos

ARA Balears
2 min
Consell d'Entitats de Formentera

PalmaEl Consell d'Entitats de Formentera ha decidit ampliar el període de regulació del projecte formentera.ressò, duplicant-ne també la taxa per al 2023. Segons ha informat aquest dimarts el Consell Insular, en la sessió que va tenir lloc ahir, dilluns, es va aprovar ampliar del primer de juny al 30 de setembre el període de regulació i que la taxa es dupliqui. Així, els turismes pagaran 6 euros al dia, amb un pagament mínim de 30 euros, i les motos abonaran 3 euros al dia, amb un mínim de 15 euros.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, va explicar que el pròxim estiu ja s'arribarà a l'objectiu de legislatura de reduir el sostre de vehicles un 16 % en quatre anys. Al mateix temps, va afirmar que continuaran treballant en polítiques que apostin per una mobilitat cada vegada més sostenible en les quals han d'implicar-se també els residents.

Segons la presidenta, des de l'administració treballaran per donar alternatives amb un transport públic de qualitat i millores en la seguretat viària, tant per a vehicles de motor com per a bicicletes. El conseller insular de Mobilitat, Rafael González, va valorar de manera positiva que s'ampliï el període de regulació, perquè així podran "controlar millor els mesos de juny i setembre, en els quals hem vist que s'està incrementant l'accés de vehicles".

Sobre l'increment de les taxes, segons el conseller, s'han aconseguit resultats "molt positius", perquè s'ha allargat l'estada mitjana i s'han reduït les visites d'un dia. Amb vista al 2023, el Consell ha expressat que confia a millorar resultats.

La proposta del Consell d'Entitats s'abordarà ara en el ple de gener i la web formentera.ressò s'activarà després al febrer, perquè puguin realitzar-se les primeres reserves. Pel que fa a la taxa, la modificació haurà d'aprovar-se inicialment i passar un període d'exposició pública. Així, està previst que entre abril i maig s'aprovi de manera definitiva i entri ja en vigor. Fins llavors, s'abonaran els preus del 2022. El Consell ha recordat que la limitació no afecta els vehicles de Formentera, encara que aquests han d'acreditar-se per circular. Els residents de les altres illes també estan exempts de pagament, encara que igualment han d'aconseguir l'acreditació.

stats