Societat 14/10/2019

El Consell signa convenis per un valor de 3,3 milions d'euros amb els municipis del Llevant afectats per la torrentada

Cladera: "Volem reconèixer la feina i esforç que han fet els municipis d'Artà, Manacor, Son Servera, Capdepera i Sant Llorenç durant el darrer any"

Ara Balears
1 min
El Consell de Mallorca signa convenis per un valor de 3,3 milions amb cinc municipis del Llevant

PalmaEls municipis del Llevant afectats per la torrentada han signat aquest dilluns convenis de col·laboració perquè el Consell de Mallorca els subvencioni les actuacions de reparació duites a terme en instal·lacions municipals després de les inundacions de l'octubre de l'any passat.

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han signat els convenis amb els municipis d'Artà, Manacor, Son Servera, Capdepera i Sant Llorenç.

El Consell es va comprometre a pagar un 25% del total de les despeses fetes per part dels ajuntaments en els equipaments i serveis municipals, que ascendiren a gairebé 13 milions d'euros. La institució insular concedeix ajuts per un total de 3.298.523,55 euros.

"Volem reconèixer la feina i l'esforç que han fet aquests cinc municipis al llarg del darrer any. La firma d'aquests convenis culmina l'aportació del Consell en aquesta primera fase i ja estam en una nova etapa, la de mirar cap al futur", ha dit Cladera, qui ha avançat que el Consell continuarà col·laborant per invertir en millores que suposin reduir les conseqüències de possibles torrentades.

Per la seva banda, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha explicat que "enfortim així la visió municipalista que tenim des de la institució insular perquè els ajuntaments puguin fer front a despeses imprevistes". Aquests convenis signats "han servit per recuperar instal·lacions públiques com equipaments esportius, culturals, camins o ponts".

stats