Acampallengua
Societat 06/05/2023

"Ens coneguérem en un concert d’Antònia Font a Terrassa i avui som a sa Pobla amb els nostres fills"

Un milenar de persones, entre joves i famíles, ja han instal·lat les seves tendes a la zona d’acampada

2 min
Joan, de Sant Cugat i Joan, del Pla de na Tesa, es varen conèixer fa deu anys a un concert d'Antònia Font a Terrassa

sa PoblaJoan és de Sant Cugat i Joana, del Pla de na Tesa. Es conegueren fa deu anys en un concert d'Antònia Font a Terrassa. Avui han muntat la seva tenda de campanya a la zona familiar habilitada per Joves de Mallorca per la Llengua. La seva és una de les moltes històries personals que avui tenen lloc a sa Pobla en el marc de l'Acampallengua 2023.

"Com a adolescent vaig anar a moltíssims acampallengües de principis dels anys 2000. En canvi, per al meu home aquest és el primer", explica Joana, mentre els seus dos fills, de quatre i sis anys, juguen amb l'inflador del matalàs on passaran la nit.

La tenda de l'estelada era l'única de tipus clàssic en un mar de tendes anomenades d'iglú

"Per mi té un significat molt especial, aquest acampallengua, perquè, és clar, Joana sempre me n'havia parlat, però com que feia molts d'anys que no es feia", comenta el santcugatenc, que forma part de la delegació provinent del Pla de na Tesa, composta per parelles i al·loteia.

Entre ells hi ha un dels forners del poble, Maties Miralles, que diu que farà una becada després del concert d'Antònia Font i a les quatre de la matinada partirà cap al Pla per pastar el pa.

Marc de Sant Llorenç i Magdalena de Campos menjaven llepolies quan han acabat de muntar la tenda

A dos-cents metres, s'hi troba la zona d'acampada per als adults. A l'horabaixa n'hi ha molts que encara arriben, per fer tota la seva estesa. No és el cas de Marc de Sant Llorenç i de Magdalena de Campos. "Nosaltres ara descansam per estar a punt per al concert. Hem estat tot el dematí per les xerrades, en especial la del professor Melià, perquè ens interessa molt la sociolingüística", asseguren els joves d'una vintena d'anys, graduats tots dos en Llengua i Literatura Catalanes.

Entre aquest grup n’hi havia de manacorins i de palmesans
stats