Cort assegura que un 42% dels conductors de l'EMT han fet vaga al torn de tarda

En total, estaven convocats a la vaga aquesta tarda 166 treballadors i treballadores

La segona aturada parcial d'aquest dilluns, convocada pel comitè de l'Empresa Municipal de Transports de Palma ( EMT ) entre les 18 i les 20 de l'horabaixa i en protesta pel nou borsí de conductors que ha aprovat l'empresa, ha afectat 71 serveis, xifra que suposa un 42% del total de la plantilla al torn de la tarda, segons informen des de l'Ajuntament palmesà. En total, estaven convocats a la vaga aquesta tarda 166 treballadors i treballadores, en una jornada que ha transcorregut sense incidents.

El comitè d'empresa de l'EMT ha xifrat aquest matí en "quasi el 100%" el seguiment de la primera aturada parcial, entre les 8 i les 10 h d'aquest dilluns.  Hores després, però, l'EMT ha emès un comunicat en el qual exposava unes xifres completament diferents. Segons l'Empresa Municipal de Transport, només un 37% dels conductors ha fet l'aturada parcial durant aquest matí.  Segons l'empresa, l'aturada parcial només ha afectat 88 serveis i dels 236 treballadors del torn de dematí només un 37% ha fet vaga.

La protesta és contra la borsa de treball per cobrir baixes de manera eventual del personal amb reserva de plaça, perquè el comitè d'empresa considera que  precaritza  la contractació en no exigir requisits que sí que s'estableixen per accedir a una plaça, segons ha recordat el portaveu del comitè de vaga i vicepresident del comitè d'empresa de l'EMT-Palma, Gregorio Casas.

Casas ha posat com a exemple que amb aquest  borsí  poden entrar tant un conductor per substituir un malalt set dies com per cobrir una baixa de dos anys. "No estam en contra que entri la gent, estam en contra que entri d'aquesta manera", ha detallat.  Segons Casas, en la primera parcial s'han complert els serveis mínims i no s'han produït incidents. Es repetirà aquest horabaixa de 18 a 20 h. 

El comitè d'empresa va sol·licitar dimecres passat reunir-se amb el batle de Palma per abordar el conflicte. Casas ha criticat que Antoni Noguera rebi el comitè d'empresa el dimecres a les 11 h, quan ja s'hagin duit a terme tres de les aturades parcials convocades.

Prop de 550 conductors de l'EMT estan convocats per part del comitè d'empresa a aturades parcials aquest dilluns, així com dimecres i divendres (els dies 25, 27 i 29 de març) i a una vaga indefinida a partir de l'1 d'abril.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF