Societat 18/05/2023

Condemnen un home a dos anys i 11 mesos de presó per abusar sexualment de la seva veïna, menor d'edat, a Eivissa

Les dues parts han arribat a un acord que rebaixa la pena reclamada inicialment, que era de sis anys

ARA Balears
2 min
Audiència Provincial de les Balears

PalmaUn home ha reconegut haver abusat sexualment en reiterades ocasions de la seva veïna, menor d'edat, quan coincidien a l'ascensor del seu edifici a Eivissa i ha acceptat dos anys i 11 mesos de presó. En el judici, les parts han arribat aquest dijous a un acord que rebaixa la pena reclamada inicialment, que era de sis anys.

L'home, finalment, ha estat condemnat a dos anys per abús sexual continuat i altres 11 mesos per abús sexual. El Tribunal ha tingut en compte com a atenuant el fet que ha indemnitzat la víctima amb 10.000 euros. El condemnat, en tot cas, no entrarà a la presó amb la condició de no delinquir en els pròxims quatre anys i atès que les dues penes per separat no superen els dos anys. A més, pels dos delictes, l'home no podrà aproximar-se a la víctima en els 11 anys vinents.

Els fets jutjats van tenir lloc entre setembre de 2019 i fins al 16 de juny de 2020. L'home va aprofitar la relació de confiança que tenia amb la víctima, de 15 anys, per ser veïns de tota la vida. En els moments en els quals estaven tots sols dins l'ascensor de l'edifici, li feia tocaments i li proferia comentaris obscens.

A més, l'acusat també li va fer un dia tocaments al portal de l'edifici i, quan es dirigien a l'ascensor, es van trobar amb un altre veí, a qui el condemnat li va dir frases com 'Mira quina veïna més guapa que tenc'. A més, també i li va mossegar i llepar el coll. Ja a l'ascensor li va tocar els pits i li va demanar que els hi mostràs, però la víctima s'hi va negar. Això va enfurir l'home, que va començar a insultar-la i a demanar-li que li donàs el número de telèfon perquè li enviàs fotos en roba interior.

El 19 de juny de 2020 es va dictar ordre d'allunyament en favor de la menor.

stats