Societat 22/01/2020

Condemnen a dos anys de presó un jove de 26 anys per violar la seva parella, menor d'edat

L'home agredí sexualment la víctima i l'amenaçà

A. T.
1 min
Condemnen a dos anys de presó a un jove de 26 anys per violar la seva parella menor d'edat

PalmaLa secció segona de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat aquest dimecres un jove de 26 anys a dos anys de presó per agredir sexualment la seva parella, menor d'edat, el juny del 2018. Les parts han arribat a un acord a la vista prèvia convocada aquest matí, de manera que no es farà el judici.

Juntament amb la pena de presó, l'acusat ha estat condemnat a cinc anys de llibertat provisional i a 60 dies de treballs a la comunitat. A més, se li prohibeix acostar-se i comunicar-se amb la víctima durant un període de set anys i se li demana una indemnització de 8.000 euros.

Inicialment, la Fiscalia demanava deu anys de presó per un delicte d'agressió sexual i un any de presó pels delictes de maltractament i amenaces. També al primer escrit judicial, el Ministeri sol·licitava una indemnització de 10.000 euros i que la prohibició d'apropar-se i comunicar-se amb la víctima fos de 15 anys.

Els fets es varen produir la nit del 17 de juny de 2018, quan el condemnat va convidar la víctima, de 16 anys i amb la qual mantenia una relació sentimental, a una festa que celebrava a casa seva en companyia de familiars. Allà, la va dur al seu dormitori, on la va forçar a treure's la roba i a mantenir relacions sexuals amb ell. Davant l'oposició de la jove, l'agressor la va colpejar i amenaçar i li va advertir que si el denunciava, sortiria de la presó i s'hauria d'amagar perquè la mataria.

stats