Societat 03/07/2020

Condemnen 12 homes per l'esfondrament d'un hotel de l'Arenal el 2015 en què van morir dues persones

Els acusats van acceptar penes que sumen 12 anys i set mesos de presó

Ara Balears
1 min
Els jutjats de Via Alemanya de Palma. / ARA BALEARS

PalmaUn jutjat de Palma ha condemnat 12 homes per la implicació en l'esfondrament d'un hotel de l'Arenal el 2015, segons ha avançat Última Hora. Els acusats van acceptar penes de presó que sumen un total de 12 anys i 7 mesos pels fets, que van provocar la mort de dos obrers i que tres més quedassin ferits.

Entre els acusats hi ha arquitectes, enginyers, constructors, directors i coordinadors de les obres de l'hotel Llaüt Palace, de cinc estrelles. Ara, a banda de complir les penes de presó, hauran d'indemnitzar les famílies dels morts amb 457.500 i 349.450 euros.

Tots els processats van ser declarats culpables aquest dijous durant el judici de delictes contra els drets dels treballadors, dos homicidis i tres lesions, ambdós per imprudència. Segons la Fiscalia, cap dels acusats no va fer els càlculs de la disposició, mode i nombre de puntals necessaris per al seu suport de l'estructura, que van ser retirats "indegudament".

Així mateix, el ministeri públic considera que el projecte de l'estructura presentava "importants deficiències", igual que l'estudi de seguretat i salut, que qualifica d'"absolutament genèric". Com a resultat, dos obrers, de 56 i 31 anys, van morir esclafats per l'enorme forjat.

stats