Societat 09/01/2023

Condemnat per estafar un ancià per vendre la fusteria on vivia a Calvià

El processat, de 68 anys, ha reconegut els fets i haurà de pagar una multa de 1.080 euros

ARA Balears
2 min
Imatge de l'acusat, avui al judici.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat un home de 68 anys per estafar un ancià perquè malvengués la seva fusteria, on també vivia, a Calvià. Durant la vista, l'home ha assumit un delicte d'estafa agreujada i ha acceptat una condemna d'un any de presó i una multa de 1.080 euros, segons ha informat Europa Press. Tot i això, no haurà d'ingressar a la presó, perquè li han concedit la suspensió de pena, atès que no tenia antecedents.

El tribunal ha avançat la decisió de la sentència, que ja s'ha declarat ferma, després que la defensa del processat i la fiscalia hagin arribat a un acord de conformitat. D'aquesta manera, l'acusat ha reconegut el delicte, fet que ha evitat que es fes el judici.

D'aquesta manera, l'acusat ha admès que el març del 2018 va convèncer el septuagenari –un fuster sense estudis amb problemes de salut– perquè firmàs un contracte pel qual transmetia la propietat a canvi de 36.000 euros, a pagar en un termini màxim de deu anys.

Es tractava d'un magatzem habilitat com a fusteria, de 86 metres quadrats construïts en un solar de 485 metres quadrats a Calvià. Però el preu que figurava en el contracte era molt inferior al preu de mercat real de l'immoble, que un informe pericial va taxar en 131.240 euros.

Nul·litat del contracte

A més, el contracte estipulava que l'ancià podia continuar residint a l'immoble fins que fos ingressat en una residència o hospital, però que, si moria, el comprador deixava d'estar obligat a pagar les quotes que faltassin, sense que els hereus poguessin reclamar res.

L'home, víctima de l'estafa, va morir poc després de signar el contracte. Al mes següent l'acusat va interposar una demanda per elevar a públic el contracte, però el procediment va quedar paralitzat quan es va obrir una causa penal, que aquest dilluns ha arribat a judici. Així, la sentència també inclou la nul·litat del contracte signat el març de 2018.

stats