Societat 12/11/2021

Jornades de conscienciació, concerts, teatre i un minut de silenci commemoraran el Dia contra les violències masclistes

L'IBDona augmenta el pressupost per al 2022 un 14,9%, fins a arribar als 6,7 milions d'euros

ARA Balears
2 min
El lema d'enguany es titula 'Prou de neutralitat davant la violència masclista. Planta-hi cara!'.

PalmaSota el lema 'Prou de neutralitat davant la violència masclista. Planta-hi cara!', el Govern ha organitzat un programa amb concerts, activitats educatives i de conscienciació, teatre i un minut de silenci massiu per commemorar el 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha refermat el compromís del Govern amb l'eliminació de la violència contra les dones des de la prevenció, l'atenció a les dones víctimes i la reparació. Un compromís que es veu reflectit en el pressupost per al 2022 de l'IBDona, que augmenta un 14,9%, fins a arribar als 6,7 milions d'euros.

"Plantejam que tota la societat s'impliqui en la lluita contra la violència masclista, posant fi a la neutralitat i l'equidistància i afavorint que tothom planti cara a aquesta xacra", ha apuntat Garrido. La primera activitat que es farà serà el concert 'Basta ja', el pròxim 19 de novembre a les 11.30 h, a càrrec de Toñi Requena i Mavic al mòdul de dones del Centre Penitenciari de Mallorca. Aquest mateix dia, a les 20 h al Teatre de Lloseta, tindrà lloc l'obra Antígones 2077, a càrrec de WeNeverSleep.

L'acte central serà el mateix dia 25 de novembre a les 12 h, amb un minut de silenci que la consellera ha demanat que sigui molt participatiu "en record de totes les dones assassinades per violència masclista i en suport de totes les dones que la pateixen".

El 2 de desembre es desenvoluparà la jornada 'Coordinació Interinstitucional d'Entitats Locals envers la violència cap a les dones' a la seu de la FELIB. Finalment, el 10 de desembre, es faran les jornades La docència i la família en la prevenció de les violències sexuals, que tindrà lloc a l'Auditori de Peguera. A més, l'IBDona llança a partir d'avui una campanya a les xarxes socials amb la qual convida tots els homes a publicar una fotografia amb la mà pintada de lila, etiquetant l'IBDona i afegint l'etiqueta #PlantaCara.

stats