Societat 22/06/2021

Concentració a Palma en contra de la violència masclista

S'ha llegit el mateix manifest a diferents ciutats de l'Estat

1 min
Desenes de persones aquest dimarts horabaixa a la concentració que s'ha fet a la plaça d'Espanya de Palma

PalmaUna trentena de persones s'ha concentrat aquest dimarts a la plaça d'Espanya de Palma per manifestar-se en contra de la violència masclista amb el lema "Cremem el patriarcat". La protesta ha estat convocada a diferents ciutats de l'Estat per la Federació d'Associacions del Consell Nacional de Dones Resilients de Violència de Gènere.

Les participants han llegit dos manifests durant l'acte, el segon dels quals és el que s'ha fet públic a tot l'Estat. "Com a societat patim una classe de terrorisme, el terrorisme masclista", ha dit una de les participants. El primer text també ha criticat "la indiferència dels governs". A més, s'ha lamentat "la manipulació que exerceix el patriarcat", tant en els mitjans de comunicació com a la justícia, que fa que "es confongui la defensa pròpia i dels nostres fills amb delictes, violacions amb festa, i pornografia i prostitució amb sexe".

"La violència contra les dones i les nines és la violació de drets humans més generalitzada internacionalment", ha començat el segon text, el qual ha exigit a les institucions que garanteixin i promoguin els drets i la protecció de les dones. "Mentre els feminicidis, que són l'expressió més brutal de violència contra les dones, augmenten, les institucions s'hi mostren còmplices perquè no posen els mitjans per prevenir i combatre aquesta greu vulneració dels drets humans", ha afegit. Les assistents han donat per conclòs l'acte al crit de "Ni una menys".

stats