La Comissió de Salut Pública revisa els llindars de risc i estudia que els bars tanquin a les 23 h

Els tècnics plantegen una nova escala que ja situaria Espanya en un nivell de risc mitjà pel covid

Ara
1 min
Els bars i restaurants no podran servir sopars.

BarcelonaLa Comissió de Salut Pública –on hi ha representades les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat– estudia apujar els llindars de risc de contagi del covid-19 i plantejar basant-se en aquesta nova escala que la restauració torni a tancar a les 23 h i l'oci nocturn a la 1 h. Els tècnics tenen sobre la taula un nou document que proposa augmentar aquests llindars de risc tal com demanen algunes comunitats autònomes, segons ha publicat La Vanguardia i han confirmat fonts del ministeri de Sanitat. Si el document tirés endavant, Espanya estaria ara en un nivell de risc mitjà amb les actuals xifres d'incidència, que es mouen entre els 100 i els 300 casos per cada 100.000 habitants segons el territori, i es proposaria avançar el tancament d'activitats com bars, restaurants o discoteques. Amb els barems actuals, la situació de la pandèmia a l'Estat es considera de risc baix.

Segons han explicat les mateixes fonts, la proposta l'han elaborat tècnics de la Comissió de Salut Pública perquè algunes comunitats han demanat algunes restriccions en aquesta línia. En tot cas, matisen, el document d'actuacions de resposta coordinada és un document de recomanacions que els governs autonòmics poden aplicar, o no, als seus territoris.

Els tècnics plantegen elevar el risc baix de 50 a 100 casos per cada 100.000 habitants, el risc mitjà de 100 a 300, el risc alt de 300 a 500 i el risc extrem a més de 500 casos. La proposta, que es discutirà aquesta tarda, arriba en ple debat sobre l'aplicació del certificat covid en diferents territoris.

stats