Societat 15/06/2018

Troben l'avioneta desapareguda a Cala Romagueral amb el pilot sense vida

El cos d'Antoni Alfaro era dins l'artefacte enfonsat dfins la mar

Ara Balears
2 min
Els caçamines han iniciat aquesta matinada les seves tasques de recerca

PalmaEs confirma la pitjor de les notícies s'ha trobat l'avioneta que va desaparèixer el passat dimarts en el fons de la mar a cala Romagueral amb el cos sense vida del pilot Antoni Alfaro.

A les 17,45 s'ha convocat una roda de premsa en el servei d'emergències on ara mateix, tots els dispositius de seguretat estan reunits

Divendres a primera hora de la matinada s'ha iniciat el tercer dia d'una operació de salvament sense precedents a les Illes Balears per tal de localitzar el pilot i l'avioneta antiincendis desapareguts dimarts passat. Amb els darrers efectius incorporats a aquesta tasca, són prop de 300 persones les que en duen a terme la recerca tant per terra, com per mar i per aire, segons informa el Servei 112.

Al voltant de les vuit del matí s'ha reiniciat l'operatiu terrestre i aeri, ja que la recerca per mar ha començat més prest, devers les 6, quan han arribat els vaixells que s'incorporaven a la recerca. Els avions no han sortit durant la nit.

Als efectius que varen iniciar les tasques de salvament dimecres passat, principalment per terra, s'hi varen afegir altres mitjans. Dues aeronaus del Servei Aeri de Rescat (SAR) ja s'havien desplaçat des de la península dimecres mateix, ja que hi ha sospites que l'avioneta es pot haver estavellat al mar. Així mateix, els vaixells incorporats aquesta matinada són dos caçamines de l'Armada. Concretament estan treballant al nord de Cala Sant Vicenç, cap a cala Estremera.

El pilot es va comunicar amb el Centre de Coordinació d'Incendis Forestals per darrera vegada al voltant de les 18.08 hores de dimarts, quan sobrevolava la zona de cala Sant Vicenç, a Pollença. L'avioneta no va arribar a l'aeròdrom de Son Bonet a l'hora prevista després del vol de reconeixement d'una hora de durada, per la qual cosa s'encengueren les alarmes.

L'avioneta desapareguda és una Air Tractor AT802 de color groc. Hi anava el pilot Antonio Alfaro, de 46 anys i natural de Huelva, que fa cinc anys que fa feina Mallorca. El radar va localitzar la seva posició per darrera vegada quan sobrevolava Cala Sant Vicenç, a Pollença.

stats