Agressió
Societat 02/09/2023

El Col·legi de Metges condemna l'agressió a un professional a l'hospital Verge de la Salut de Palma

La institució ha ofert el seu suport a través de l'Observatori d'Agressions

ARA Balears
1 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Col·legi Oficial de Metges de les Balears ha condemnat aquest dissabte l'agressió soferta dimecres passat per un facultatiu a l'hospital Verge de la Salut de Palma. La institució ha ofert el seu suport a través de l'Observatori d'Agressions, que recollirà aquest nou atac i farà un seguiment del cas, com fa habitualment quan té coneixement d'actes violents contra professionals mèdics, segons ha informat en un comunicat.

En aquest sentit, ha explicat que l'agressió a un professional de la medicina romp la confiança necessària per garantir una assistència sanitària adequada i, per això, ha qualificat de "necessari" intervenir per intentar evitar que aquest tipus de successos es tornin a repetir. A més, ha recordat que, davant una situació d'agressió, el col·legiat afectat pot comunicar-ho a l'Observatori d'Agressions del Comib, des del qual, al costat d'altres departaments implicats, se seguirà un procediment d'ajuda i suport, d'àmbit tant personal com professional i legal.

Finalment, ha subratllat que una agressió o intimidació greu a un metge pot ser constitutiva d'un delicte d'amenaces, coaccions o lesions, atès que es considera un delicte d'atemptat a l'autoritat regulat en els articles 550 i 553 del Codi Penal, i pot implicar penes privatives de llibertat de sis mesos a tres anys.

stats