Societat 25/06/2021

La cocaïna es manté com la droga més consumida a les Balears, segons Projecte Home

La memòria anual de l'entitat indica que el 2020 varen atendre 1.488 persones per diferents addiccions

ARA Balears
2 min
Una bosa de cocaina

Palma"Projecte Home va atendre el 2020 1.488 persones a les Balears, una xifra inferior a la del 2019, segons ha informat aquest divendres el president de l'entitat, Jesús Mullor, en la presentació de la memòria anual. Durant l'any passat, la droga més consumida a les Illes va ser la cocaïna, fins i tot per damunt de l'alcohol, i l'illa amb més persones ateses és Mallorca, amb un 84% dels usuaris.

Pel que fa al perfil de persones que acudeixen a l'entitat, la mitjana d'edat és de 38 anys; el 80% són homes i el 20%, dones. Segons ha explicat Mullor, entre els mesos de març i juny de 2020, per culpa del confinament i les prescripcions de les autoritats sanitàries, es varen prohibir els nous ingressos de tractament i va davallar la xifra d'atesos. No obstant això, Projecte Home es va adaptar a la situació derivada del confinament augmentant l'assistència telemàtica.

A més, l'informe destaca la vulnerabilitat social de les persones que acudeixen a l'entitat per cercar tractament, atès que el 58% no té feina en el moment de l'ingrés. El president de Projecte Home Balears ha valorat l'esforç i la capacitat d'adaptació durant el 2020 i, per això, ha reclamat a les autoritats que aportin recursos formatius per a la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

Així mateix, ha sol·licitat que es doni suport a les entitats del tercer sector social, com Projecte Home, per les dificultats que han tingut durant la pandèmia. Malgrat que el 2020 va davallar el nombre de persones ateses, la mitjana diària de persones que han atès en els darrers anys continua ascendint. Mentre que l'abril de 2018 l'entitat va tractar 490 persones diàriament, l'abril de 2021 aquesta xifra va ser de 680.

Mullor ha assenyalat que la mitjana d'èxit de tots els programes és del 35%, però que en aquesta xifra també s'inclouen les persones que entren a l'entitat i que hi queden per un període llarg de tractament. En aquest sentit, el president ha apuntat que "Projecte Home s'està adaptant i fent esforços perquè qui ho necessiti vingui i trobi el tractament per posar fi a l'addicció".

stats