Societat 26/05/2021

El COAIB premia les cinc millors obres arquitectòniques de Mallorca

Han valorat només treballs fets a l'illa entre el 2017, el 2018 i el 2019

ARA Balears
2 min
Vista de diversos terrats a Palma.

PalmaEl Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears ha entregat aquest dimecres els premis d'arquitectura de Mallorca, en els quals han guardonat cinc obres que aconsegueixen mantenir el seu caràcter de referència durant els anys. En la setena edició dels premis, el jurat, format pels arquitectes Lluís Clotet, Olga Tarrasó, Antoni Barceló, Margalida Simó, Toni Marí i Isabel Bennasar, ha reconegut cinc obres fetes a l'illa entre el 2017, el 2018 i el 2019.

A través d'un comunicat, el col·legi ha recordat que entre els treballs seleccionats com a finalistes de la setena edició hi ha tota mena de reformes, i ha destacat que s'han premiat les cinc obres arquitectòniques més representatives de la millor arquitectura realitzada a Mallorca en aquest període. Quatre de les obres guardonades en aquesta edició són a Palma, mentre que la cinquena l'han feta a Llubí.

El primer guardonat és un habitatge unifamiliar entre mitgeres dirigit per Miguel Barceló i Margalida Seguí a Palma. El jurat ha valorat la capacitat dels arquitectes de fer confortables els territoris més hostils. El segon és la reforma que Ester Morro, Juan Alba i Javier Rosselló han fet a la residència Costa Brava per les facilitats que han oferit als usuaris per estimular i gaudir de la màxima autonomia possible. La tercera obra arquitectònica premiada és la construcció de la nova oficina d'Arquia Banca a Palma que han dirigit Pep Ripoll i Juan Miguel Tizón. En aquest cas el més valorat són els elements visuals i el format novedós del projecte. La quarta obra premiada és la construcció de l'habitatge unifamiliar Can Jaume i n'Isabelle de Jaume Mayol i Irene Pérez, on s'ha valorat l'organització i l'aposta per integrar la casa en un paisatge singular. El darrer dels premiats, i l'única obra que no s'ha fet a Palma, és el projecte de la Farinera de Can Suau a Llubí. Dirigida per l'arquitecte Tomàs Montis, la connexió entre els elements tradicionals i els contemporanis ha estat una de les característiques clau a l'hora de rebre aquest guardó.

A més, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears ha explicat que, a part d'aquestes cinc obres arquitectòniques, es reconeixen els altres 22 projectes finalistes que quedaran recollits a la publicació de la setena edició dels premis d'arquitectura de Mallorca i han volgut destacar la qualitat d'aquestes obres, tot i no ser guardonades.

stats